Πουτίγκα σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Poytigka sokolatas me marmelada portokali

Υλικά

  • 150 γρ βούτυρο ανάλατο σε μικρά κομμάτια + επιπλέον για βουτύρωμα
  • 150 γρ σοκολάτα 70% κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ σοκολάτα 40% κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 150 γρ ζάχαρη μουσκοβάντο (μαλακιά σκούρα ζάχαρη)
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ κορν φλάουρ
  • κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια, για σερβίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, διαμέτρου 24 εκ περίπου και βάθους 6 εκ.

Βάζουμε τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπά στο νερό. Αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας μια-δυο φορές και αφαιρούμε από την κατσαρόλα το μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το λικέρ (προαιρετικά).

Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Κοσκινίζουμε τα αλεύρια πάνω από το μείγμα και το διπλώνουμε.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος, που θα μπει στον φούρνο, και ψήνουμε για 23-25 λεπτά. Οι γωνίες του γλυκού θα πρέπει να είναι σκληρές και το κέντρο θα πρέπει να κινείται ελαφρά όταν το ταρακουνάμε.

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 λεπτά πριν σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού βανίλια ή κρέμας γάλακτος.

Σχετικές Συνταγές