Σούπα με σολομό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soypa me solomo

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 13 κ.γ. λιωμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 950 ml γάλα άπαχο
  • 450 γρ κόκκινες πατάτες
  • 340 γρ φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
  • 2 φλ καλαμπόκι
  • φρέσκο άνηθο, κομμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, το σκόρδο, το θυμάρι, το κόκκινο πιπέρι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το σέλινο, για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το γάλα και 1 φλ νερό.

Βάζουμε και τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το σολομό και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει ο σολομός, για 3 ακόμα λεπτά.

Γαρνίρουμε με άνηθο, εφόσον επιθυμούμε.

Σχετικές Συνταγές