Μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και θυμάρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Manitaria saute me skordo kai thimari

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ μανιτάρια της αρεσκείας μας
  • χοντρό αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 
  • 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καπνό.

Απλώνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι (μία στρώση) και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, γυρίζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συχνά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να μην κολλήσουν.

Συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 5 περίπου λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και το σκόρδο.

Γέρνουμε το τηγάνι προς το μέρος μας και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζουμί που μαζεύεται πάνω στα μανιτάρια, για 4 λεπτά. 

Αφαιρούμε με μια κουτάλα και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Βούτυρο (ανάλατο) Ελαιόλαδο Θυμάρι Θυμάρι (φρέσκο) Μανιτάρια Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές