Ψάρι στιφάδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psari stifado

Υλικά

  • 1 κιλό λευκόσαρκα φιλέτα ψαριού, σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, λεπτοκομμένα
  • 1 σέλινο, λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό φινόκιο σε λωρίδες
  • 2 κονσέρβες (400γρ) ντοματάκι κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
  • 1,25 λίτρα ζωμός ψαριού ή λαχανικών
  • 500 γρ γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, τεμαχισμένος

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το φινόκιο, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το κρασί και το ζωμό και βράζουμε.

Αφήνουμε για 30 λεπτά (η βάση αυτή του φαγητού μπορεί να γίνει και δυο μέρες πριν).

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε (ζεσταίνουμε πάλι τη βάση του προηγούμενου βήματος), προσθέτουμε το ψάρι και τις γαρίδες.

Φέρνουμε σε βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές