Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Avocado gemista me tonosalata

Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνου (σε νερό)
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο 
  • 1 ½ κ.γ. μουστάρδα 
  • 1 κ.σ. ταχίνι 
  • ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, σε καρέ
  • ¼ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ¼ φλ. σέλερι, σε καρέ
  • 1 αβγό βραστό, σφιχτό, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • ¼ φλ. σταφίδες 
  • αλάτι  
  • πιπέρι 

Διαδικασία

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά μέρος της σάρκας του αβοκάντο, αφήνοντας ¼ περίπου αυτής. 

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη σάρκα του αβοκάντο και προσθέτουμε τον τόνο, το κύμινο, τη μουστάρδα, το ταχίνι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σέλερι, το αβγό, το χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και το αλατοπίπερο) και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 

Αλατίζουμε το κέλυφος των αβοκάντο, γεμίζουμε με την τονοσαλάτα και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβοκάντο Αλάτι Κρεμμύδι (κόκκινο) Κύμινο Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Μουστάρδα Πιπέρι (Μαύρο) Σέλερι Σταφίδες Ταχίνι Τόνος

Σχετικές Συνταγές