Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Prasini salata me portokali karydia kai vinegret portokalioy

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 3/4 φλ. καρύδια, ψίχα
  • 285 γρ. πράσινη σαλάτα σγουρή, της αρεσκείας μας
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και σε φιλέτα
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τυρί Gorgonzola, θρυμματισμένο (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. φυτικό λάδι
  • 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη σαλάτα:

Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, εώς ότου πάρουν χρώμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα καβουρδισμένα καρύδια, τη σαλάτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Για τη βινεγκρέτ:

Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το φυτικό λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Σφραγίζουμε το βάζο και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τη σαλάτα σε 6 πιάτα, γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο τυρί Gorgonzola (προαιρετικά), περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές