Σπαγγέτι με σκόρδο και παρμεζάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Spaggeti me skordo kai parmesana

Υλικά

  • 1/4 της συσκευασίας σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο
  • 1/4 φλ παρμεζάνα και έξτρα για γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, όσο θέλουμε
  • πιπέρι, όσο θέλουμε

Διαδικασία

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μια γενναία πρέζα αλάτι πριν προσθέσουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Στριφογυρίζουμε το τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο καλά, για 1 λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, αλλά να μη ροδίσει, περίπου 1 λεπτό.

Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι, την παρμεζάνα και το βασιλικό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Βούτυρο Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές