Σπαράγγια με αβγά ποσέ και βινεγκρέτ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sparaggia me avga poche kai vinegret

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ:

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 1/2 κ.γ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα αβγά ποσέ:

  • 4-6 αβγά
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τα σπαράγγια:

  • 1 μάτσο σπαράγγια - υπολογίζουμε 4-6 σπαράγγια ανά άτομο
  • λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύδι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Για τα αβγά:

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε 2 κ.γ. ξύδι.

Σπάμε τα αβγά σε μικρές κούπες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό.

Αφού το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία, μέχρι 4 τη φορά.

Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο.

Για τα σπαράγγια:

Πλένουμε τα σπαράγγια σε κρύο νερό και κόβουμε τις κάτω άκρες.

Τα καθαρίζουμε αφήνοντας το πάνω μέρος όπως είναι.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση.

Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε το νερό.

Βάζουμε τα σπαράγγια και χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και μαλακά.

Στραγγίζουμε και βάζουμε σε μια πιατέλα.

Προσθέτουμε τα αβγά ποσέ από πάνω, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Ελαιόλαδο Μουστάρδα Ξύδι Ξύδι (λευκό) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σπαράγγια Σχοινόπρασο

Σχετικές Συνταγές