Ψητά λουκάνικα με φινόκιο και κόκκινο κρασί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psita loykanika me finokio kai kokkino krasi

Υλικά

  • 12 λουκάνικα χοιρινά ή άλλα λουκάνικα
  • 1 φινόκιο, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 φλ κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγα κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • χοντρό αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.

Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδο-μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά.

Ψήνουμε τα λουκάνικα για 20 λεπτά και προσθέτουμε το φινόκιο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.

Αλατίζουμε ελαφρά, αφού τα λουκάνικα και η μουστάρδα είναι ήδη αλμυρά.

Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το βούτυρο και ψήνουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με συνοδεία πουρέ πατάτας.

Σχετικές Συνταγές