Μελιτζάνες στο φούρνο με φακές και μοτσαρέλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Melitzanes sto foyrno me fakes kai motsarela

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες
  • 3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 140 γρ φακές
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ κολοκύθα, μαγειρεμένη
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • 125 γρ μοτσαρέλα σε κομμάτια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C στον αέρα.

Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές από κάθε φέτα μελιτζάνας με τις 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τις μια φορά.

Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, την ντομάτα και 1/2 ποτήρι νερό.

Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις φακές και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα με τις φακές.

Από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας.

Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας με στρώμα από φέτες μελιτζάνας.

Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ελαιόλαδο Κολοκύθα Κρεμμύδι Μελιτζάνες Μοτσαρέλα Ντομάτες (κονκασέ) Σκόρδο Φακές

Σχετικές Συνταγές