Μεσογειακή σαλάτα με σύκα και μοτσαρέλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mesogiaki salata me syka kai motsarela

Υλικά

  • 200 γρ φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα
  • 6 σύκα, κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ μοτσαρέλα, στραγγισμένη και χοντροκομμένη
  • 50 γρ φουντούκια, ψημένα και τεμαχισμένα
  • λίγα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα φασολάκια για 2-3 λεπτά.

Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Απλώνουμε σε μια πιατέλα.

Προσθέτουμε τα σύκα, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, τα φουντούκια και το βασιλικό.

Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα βαζάκι, που κλείνει καλά, βάζουμε το βαλσάμικο, τη μαρμελάδα σύκο, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε.

Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μαρμελάδα σύκο Μοτσαρέλα Ξύδι (βαλσάμικο) Σύκα Φασολάκια (πράσινα) Φουντούκια

Σχετικές Συνταγές