Κολοκυθοτυρόπιτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kolokythotyropita

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα 
  • 2-3 αβγά

Για τη ζύμη:

  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • 1 φλ γάλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κολοκύθι με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σοταρισμένο κολοκύθι και το κρεμμύδι, μαζί με τη φέτα και τα αβγά, και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Λαδώνουμε ένα ταψί.

Απλώνουμε τη ζύμη πλάθοντάς την και βάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης στο κάτω μέρος του ταψιού.

Με μια σπάτουλα, απλώνουμε πάνω στη ζύμη στο ταψί τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης, αφού το ανοίξουμε επίσης όπως το πρώτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C μέχρι η πίτα να ροδίσει (περίπου 1 ώρα).

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Γάλα Ελαιόλαδο Κολοκύθια Κρεμμύδι Μπέικιν πάουντερ Φέτα

Σχετικές Συνταγές