Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Kotopoylo gemisto me spanaki kai feta

Υλικά

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/4 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
  • 300 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο
  • 1/4 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος
  • 1/2 φλ φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/3 φλ ρικότα άπαχη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι (αν θέλουμε, περισσότερο)
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι (αν θέλουμε, περισσότερο)
  • 8 κοτολέτες από στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1/2 φλ ψίχουλα ψωμιού ολικής

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Βάζουμε και το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο, το 1/4 κ.γ. αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και τη ρικότα.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο.

Βάζουμε περίπου 1/4 φλ του μείγματος με το σπανάκι στη μέση του κοτόπουλου και ρολάρουμε.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω σε μια πιατέλα ή μια λαδόκολλα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κοτόπουλα.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό με το νερό μαζί με μια πρέζα αλάτι.

Βάζουμε τα ψίχουλα σε ένα άλλο μπολ.

Περνάμε κάθε κοτόπουλο από το αβγό και τα ψίχουλα και τα βάζουμε με τη ραφή προς τα κάτω στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές