Γεμιστά ζυμαρικά στο φούρνο με σπανάκι και τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Gemista zymarika sto foyrno me spanaki kai tyria

Υλικά

  • 30 μεγάλα ζυμαρικά κοχύλι
  • 425 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο στον ατμό
  • 425 γρ. τυρί Ricotta
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 ½ κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 φλ. (340 γρ.) τυρί μοτσαρέλα, κομμένο με ομοιόμορφο τρόπο
  • 1 φλ. (100 γρ.) τυρί παρμεζάνα, ψιλοκομμένο 
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. σάλτσα μαρινάρα
  • κόκκινο τριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το τυρί Ricotta και τα αβγά.

Προσθέτουμε το βασιλικό, το θυμάρι και το σκόρδο.

Βάζουμε στο μείγμα μας τα 2 φλ. μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο και συμπαγές.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε σε μία κατσαρόλα την σάλτσα για τα ζυμαρικά μας και σε ένα ταψί τοποθετούμε τα ζυμαρικά μας.

Γεμίζουμε τα κοχύλια μας με το μείγμα, που δημιουργήσαμε προηγουμένως (2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κοχύλι).

Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα μαρινάρα.

Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Βασιλικός Ζυμαρικό (κοχύλι) Θυμάρι (φρέσκο) Μοτσαρέλα Παρμεζάνα Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σπανάκι Τυρί (Ricotta)

Σχετικές Συνταγές