Φωλιές με σπανάκι και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 30 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Folies me spanaki kai feta

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 ντομάτες (περίπου 1 φλ), ψιλοκομμένες 
  • 450 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο, καλά στραγγισμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, τεμαχισμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός,τεμαχισμένος
  • 1/2 φλ φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • χοντρό αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 
  • 30 ατομικές φωλιές φύλλου κρούστας

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Γεμίζουμε τις φωλιές φύλλου κρούστας με το μείγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές