Κεφτεδάκια με σπανάκι και ζυμαρικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Keftedakia me spanaki kai zymarika

Υλικά

  • 450 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλ. σπανάκι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/3 φλ. φρυγανιά, τριμμένη 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 300 γρ  έτοιμη κόκκινη σάλτσα για σπαγγέτι
  • 225 γρ ζυμαρικά σπαγγέτι
  • παρμεζάνα, τριμμένη(προαιρετικό)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάζουμε τον κιμά, το σπανάκι, το αβγό, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.

Ενώ τα κεφτεδάκια μαγειρεύονται, προχωράμε στο βράσιμο των ζυμαρικών, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα για τα σπαγγέτι.

Όταν τα κεφτεδάκια έχουν μαγειρευτεί, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Σχετικές Συνταγές