Κοτοσαλάτα με μπέικον και blue cheese

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotosalata me mpeikon kai blue cheese

Υλικά

  • 450 γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1/2 φλ blue cheese μαγιονέζα 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • λίγο blue cheese, θρυμματισμένο, για το γαρνίρισμα
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση

Διαδικασία

Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.

Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σκόρδο και αλατοπίπερο και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό τους να μην είναι ροζ.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, καλύπτουμε (όταν κρυώσει) και βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκιές και σε ένα μεγάλο μπολ το ανακατεύουμε με το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και τη blue cheese μαγιονέζα.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένο blue cheese, αβγά βραστά, αβοκάντο και ντομάτα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Κοτόπουλο (στήθος) Κρεμμυδάκια φρέσκα Μαγιονέζα Μπέικον Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο (σκόνη)

Σχετικές Συνταγές