Ζυμαρικά πένvες με κρασί, ντομάτα και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Penes me krasi ntomata kai feta

Υλικά

  • 450 γρ ζυμαρικά πέννες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. ξηρό ροζέ ή λευκό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 150 γρ τυρί φέτα, τριμμένη

Διαδικασία

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι και σοτάρουμε.

Μαγειρεύουμε μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να “μαζεύουν”, περίπου για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Penne - Πέννες) Κρασί (λευκό) Κρασί (ροζέ) Κρεμμύδι (κόκκινο) Ντομάτες Πιπεριά (πράσινη) Σκόρδο Φέτα

Σχετικές Συνταγές