Ριζότο με πανσέτα και ραντίτσιο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rizoto me panseta kai radichio

Υλικά

  • 4 ½ φλ. ζωμό κότας, ζεστό
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 500 γρ μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. ραντίτσιο, κομμένο
  • 1 1/3 φλ. καστανό ρύζι για ριζότο
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε την πανσέτα μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανή.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ραντίτσιο και το καστανό ρύζι για ριζότο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μοιάζουν μαραμένα, περίπου για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί (προαιρετικά) και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό κότας ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να απορροφάται πριν από την προσθήκη της επόμενης δόσης, για περίπου 10 λεπτά συνολικά. 

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σχετικές Συνταγές