Μπριζόλες με σάλτσα βατόμουρου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mprizoles me saltsa vatomoyroy

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο 
  • 2 φλ βατόμουρα
  • 1 φλ κέτσαπ
  • 3/4 φλ μαρμελάδα βατόμουρου χωρίς σπόρια
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μπριζόλες με το κόκαλο

Διαδικασία

Βράζουμε το κρασί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό, γύρω στα 25 λεπτά.

Προσθέτουμε τα βατόμουρα, το κέτσαπ, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο, την πάπρικα και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 20 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε, περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά (μέτρια ψημένες).

Περιχύνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες, τις γυρνάμε και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βατόμουρο Κανέλα Κέτσαπ Κρασί (κόκκινο) Μαρμελάδα βατόμουρο Μπριζόλες Ξύδι (βαλσάμικο) Πάπρικα (γλυκιά) Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές