Χοιρινό φιλέτο με τζίντζερ και πορτοκάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Chirino fileto me tzintzer kai portokali

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • ¾ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ ξερό θυμάρι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσει.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τσιγαρίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προσθέτουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για 5 λεπτά περίπου.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το χοιρινό και το σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο (ανάλατο) Ελαιόλαδο Θυμάρι Κρεμμύδι Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι (χυμός) Τζίντζερ Χοιρινό (φιλέτο)

Σχετικές Συνταγές