Ρυζόγαλο με καστανό ρύζι, κάρδαμο και αποξηραμένα φρούτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Ryzogalo me kastano ryzi karadamo kai apoxiramena froyta

Υλικά

  • 1 φλ. καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, parboiled 10΄
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φλ. πλήρες γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Μία πρέζα κάρδαμο
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (cranberries, βύσσινα, σταφίδες κ.λπ)

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μαγειρεύουμε το καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο για 10 λεπτά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τα 4 φλ. γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας, μία πρέζα κάρδαμο και βανίλια. Μαγειρεύομε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην καεί το γάλα.

Προσθέτουμε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι για πιλάφι, το βούτυρο και τα αποξηραμένα φρούτα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συχνά.

Σιγοβράζουμε μέχρι το γάλα να μαγειρευτεί και μαζί με το ρύζι να αποκτήσουμε μία κρεμώδη υφή, περίπου 30 λεπτά.

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε πιάτα σερβιρίσματος για να κρυώσει.

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Κανέλα (ξυλαράκι) Κάρδαμο Μέλι Ρύζι (καστανό) Φρούτα (αποξηραμένα)

Σχετικές Συνταγές