Μάφινς μακαντέμια- καρύδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 14 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Muffins macadamia karyda

Υλικά

Για τα muffins:

  • 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. νιφάδες καρύδας, ψημένες
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας (ή κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη)
  • 1/3 φλ. ανανάς, λιωμένος
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. γιαούρτι άπαχο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (εναλλακτικά, εκχύλισμα βανίλιας)

Για την επικάλυψη:

  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένα μακαντέμια
  • 2 κ.σ. νιφάδες καρύδας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το 1/3 φλ. νιφάδες καρύδας, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και σε ένα ταψί για muffins βάζουμε θήκες.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι και τις ψημένες νιφάδες καρύδας.

Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και ρίχνουμε το γάλα, το λάδι καρύδας, το γιαούρτι, το ασπράδι αβγού, τη ζάχαρη καρύδας, τον ανανά και τo εκχύλισμα καρύδας.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.

Βάζουμε τη ζύμη στις θήκες, γεμίζοντάς τις κατά 3/4.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα μακαντέμια, τις 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας, τις 2 κ.σ. νιφάδες καρύδας και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με την επικάλυψη όλα τα muffins.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 14-16 λεπτά - μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές