Ντοματόσουπα με βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Ntomatosoupa me basiliko

Υλικά

  • 500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε)
  • 60 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσ­θέ­του­με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Γιαούρτι Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Λιαστές ντομάτες Μανιτάρια Ντομάτες Ξύδι Πάπρικα (γλυκιά) Πιπεριά (καυτερή) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές