Kριθαράκι με αρακά και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kritharaki me araka kai manitaria

Υλικά

  • 3-4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 450 γρ κριθαράκι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 225 γρ μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 1 φλ. κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν στις άκρες, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε τον αρακά και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά).

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αρακάς Βούτυρο Ζωμός (κότας) Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρεμμύδι Κριθαράκι Μανιτάρια Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές