Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoylo me saltsa portokalioy

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 1/2 φλ. αρακά
  • 1 κ.σ.  φυτικό λάδι
  • Κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • Ρύζι ή κινόα για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:

  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ.  σάλτσα σόγιας 
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • Πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι 
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ.  καλαμποκάλευρο, χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό μέχρι να μαλακώσει 

Διαδικασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά όλα τα συστατικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.

Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής και προσθέτουμε τον αρακά.

Σοτάρουμε για 1 λεπτό και αφήνουμε τον αρακά στην άκρη.

Ρίχνουμε το λάδι στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να έχει σχεδόν ψηθεί.

Προσθέτουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε  για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με  ρύζι ή κινόα.

Σχετικές Συνταγές