Πικάντικα μπιφτέκια με καστανό ρύζι, φακές και καρύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantika mpiftekia me kastano ryzi fakes kai karydia

Υλικά

  • 2 φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. σέλινο
  • 1/2 φλ. μανιτάρια, τεμαχιμένα
  • 1/4 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 1/2 φλ. φακές, μαγειρεμένες
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με νερό μαγειρεύουμε το καστανό ρύζι για πιλάφι για 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, τα καρύδια, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)  και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε στο κάδο του μπλέντερ το μαγειρεμένο καστανό ρύζι, τις φακές, το αβγό και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά, βάζουμε και το υπόλοιπο ρύζι και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε με το μείγμα 10 με 12 μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάζουμε τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε, γυρνώντας τα 1 φορά - για 8-10 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μπιφτέκια.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Σχετικές Συνταγές