Μανιτάρια στη σχάρα με σάλτσα βαλσάμικου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Manitaria sti schara me saltsa valsamikoy

Υλικά

  • 6 σκελίδες σκόρδο, μη αποφλοιωμένες
  • 1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Τυλίγουμε τις σκελίδες σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στο ταψί, στο κέντρο του φούρνου. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 20 έως 25 λεπτά.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το βαλσαμικό με 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα τοποθετούμε στη σχάρα με τους βλαστούς προς τα πάνω, για 3-4 λεπτά. Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 3 έως 4 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε στο ταψί (που έχουμε το σκόρδο) και τα βάζουμε στο φούρνο. Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι τρυφερά, για ακόμα 12 έως 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Αφαιρούμε το σκόρδο από το φούρνο. Το πιέζουμε προς τα έξω για να αφαιρεθεί η φλούδα.

Σερβίρουμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Μανιτάρια (πορτομπέλο) Μουστάρδα (Ντιζόν) Ξύδι (βαλσάμικο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές