Φριτάτα με καστανό ρύζι, σπαράγγια και blue cheese

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fritata me kastano ryzi sparaggia kai blue cheese

Υλικά

  • 1 σακουλάκι καστανό ρύζι για πιλάφι (125 γρ.), parboiled 10΄
  • 2 κ.σ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 4 μεγάλα ασπράδια αβγού
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κούπα σπαράγγια (κομμένα 2,5 εκ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. ντοματίνια, ψλοκομμένα
  • ¼  φλ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼  φλ. blue cheese, τριμμένο

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 σακουλάκι καστανό ρύζι για πιλάφι (125 γρ), parboiled 10΄.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.σ νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τα αβγά, τα ασπράδια και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που ιδανικά μπαίνει και στο φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι τα σπαράγγια να γίνουν ελαφρώς μαλακά. Βάζουμε και τα ντοματίνια, το βρασμένο ρύζι, το βασιλικό και το ξύσμα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Πατάμε ελαφρώς το μείγμα για να γίνει ίσιο μέσα στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.

Αν το σκεύος μας δεν μπαίνει στο φούρνο, διπλώνουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σχετικές Συνταγές