Κοτόπουλο στη σχάρα με γλάσο γκρέιπφρουτ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoylo sti sxara me glaso grapefruit

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ξύσμα γκρέιπφρουτ (από περίπου ½ γκρέιπφρουτ)
  • ½ φλ. χυμό γκρέιπφρουτ (από 1 γκρέιπφρουτ)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος) 

Διαδικασία

Ανάβουμε το γκριλ.

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό γκρέιπφρουτ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε στο γκριλ τα φιλέτα κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα περνάμε με το γλάσο και αφήνουμε για 8 λεπτά.

Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλείφοντας ξανά με το γλάσο, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί, για 10 έως 12 λεπτά. Αφαιρούμε.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το υπόλοιπο γλάσο να πάρει μια βράση για 1 περίπου λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το κοτόπουλο σχάρας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γκρέιπφρουτ Ελαιόλαδο Κοτόπουλο (στήθος) Κοτόπουλο (φιλέτο) Μέλι Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές