Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kineziko tiganito ryzi

Υλικά

  • 4 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
  • ¾ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ½ κ.σ. λάδι
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 3 σταγόνες σόγια σως
  • 3 σταγόνες σησαμέλαιο
  • 200 γρ κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε κομμάτια
  • ½ φλ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 2 κ.σ. σόγιας σως

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε από το wok και το αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε το wok από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε 3 σταγόνες σόγια σως και 3 σταγόνες σησαμέλαιο στο αβγό, που έχουμε χτυπήσει και το αφήνουμε στην άκρη

Ρίχνουμε ½ κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το αβγό. Κουνάμε το wok, για να πάει το αβγό παντού, φροντίζοντας να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Το αφαιρούμε από το wok και το ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαζί με το καρότο, την πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρύο καστανό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. σόγια σως και το αβγό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τοποθετώντας έξτρα σόγια σως στο τραπέζι.

Σχετικές Συνταγές