Κουνέλι με μανιτάρια και κυδώνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Kouneli me manitaria kai kydoni

Υλικά

  • 1 κουνέλι, 1½ κιλό περίπου, σε κομμάτια
  • 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • ξύσμα από 1 ώριμο πορτοκάλι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κυδώνι, καθαρισμένο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Πλένουμε τα κομμάτια του κουνελιού, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αλατοπιπερώνουμε. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα .Αν είναι μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος στα 2 ή στα 4.

Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κουνέλι με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια και την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά, για 3 - 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το τριμμένο κυδώνι και λίγο βραστό νερό, ίσα να σκεπάσει κάπως τα υλικά. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ νερό, καθώς τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους υγρά. Μόλις βράσει βάζουμε στην κατσαρόλα το ξύσμα και το μέλι, όσο πιπέρι μας αρέσει και λίγο αλάτι. Μετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για περίπου 40 λεπτά ελέγχοντας το κουνέλι με πιρούνι, για να δούμε αν είναι μαγειρεμένο. Δοκιμάζουμε το αλάτι.

ΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΓΡΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Κανέλα (ξυλαράκι) Κουνέλι Κρεμμύδι Κυδώνι Μαϊντανός Μανιτάρια (λευκά) Μέλι Πορτοκάλι

Σχετικές Συνταγές