Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα πορτοκάλι-βαλσάμικο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Arnisia paidakia me saltsa portokali valsamiko

Υλικά

  • 4 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 8 αρνίσια παϊδάκια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.

Προσθέτουμε τα παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τα παϊδάκια από το μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλείφουμε το τηγάνι με  λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα παϊδάκια για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.

Τοποθετούμε το ξύδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 3 λεπτά.

Περιχύνουμε το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι πάνω από αρνί.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ξύδι (βαλσάμικο) Παϊδάκια (αρνίσια) Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι (ξύσμα) Πορτοκάλι (χυμός)

Σχετικές Συνταγές