Χοιρινή τηγανιά με πατάτες και θυμάρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Choirini tigania me patates kai thymari

Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού  θυμάρι
  • τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει. Αν δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά. Πετάμε τη δάφνη, ρίχνουμε το θυμάρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΥΜΑΡΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΡΙΓΑΝΗ, ΘΡΟΥΜΠΙ 'Η ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Θυμάρι Κρασί Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Μαϊντανός Πατάτες Φυλλα δάφνης Ψαρονέφρι

Σχετικές Συνταγές