Χοιρινό με καυκαλήθρες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Choirino me kaykalithres

Υλικά

  • 1 κιλο  χοιρινό  κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 μάτσα καυκαλήθρες, καθαρισμένες (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένες
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το χοιρινό μέχρι να αλλάξει χρώμα και πετάμε το λίπος το οποίο θα παραχθεί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το κρέας. Αν στο τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα είναι αραιή, τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ανακινούμε το σκεύος και σερβίρουμε.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΟΥΤΙ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΑΖΙ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Καυκαλήθρες Κρασί (λευκό) Κρεμμυδάκια φρέσκα Λεμόνια Χοιρινό

Σχετικές Συνταγές