Αρνάκι με αγκινάρες και κουκιά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Arnaki me agkinares kai koukia

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή σπάλα)
  • 8 αγκινάρες
  • 1/2 κιλό φρέσκα κουκιά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα κουκιά, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το σκόρδο, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Αφήνουμε άλλη μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όταν βράσει το φαγητό, ανακατεύουμε στην κρέμα γάλακτος ή στο γιαούρτι μισό φλιτζάνι κρύο νερό, τον χυμό των λεμονιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένο, το κορνφλάουρ και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγκινάρες Άνηθος Αρνί Θυμάρι Κουκιά Κρασί (λευκό) Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρεμμύδι Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές