Σαλάτα λαχανικών με σως ροδιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
Salata lachanikon me sauce rodiou

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. πράσινα φασόλια, ζεματισμένα (και κατεψυγμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο μισοφέγγαρα
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • Σπόροι από 1 ρόδι
  • 1 ματσάκι χοντροκομμένος μαϊντανός

Για τη σως:

  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.σ. σιρόπι ροδιού
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στη μεγαλύτερή του θερμοκρασία.

Κόβουμε τις πιπεριές σε τέταρτα και τις βάζουμε, με το εξωτερικό τους στραμμένο προς τα πάνω, σε ένα ταψί. Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν.

Βγάζοντάς τις, τις βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και κλείνουμε καλά για 5 λεπτά. Όταν κρυώσουν , αφαιρούμε το δέρμα και το πετάμε, κρατώντας μόνο το υπόλοιπο από τις πιπεριές.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και κανέλα και αλατοπίπερο και ψήνουμε περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα απλώνοντας τις μελιτζάνες, τα πράσινα φασόλια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με τη φέτα (προαιρετικά) και τους σπόρους ροδιού.

Περιχύνουμε με τη σως και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.


 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Κανέλα Κρεμμύδι Μαϊντανός Μελιτζάνα Πιπεριά (κόκκινη) Ρόδι Σιρόπι (ρόδι) Σκόρδο Φασολάκια (πράσινα) Φέτα

Σχετικές Συνταγές