Αβγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Avga sto fourno me feta kai ntomata

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες μέτριες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 230 γρ φέτα 
  • 4 αβγά
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
     

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Παίρνουμε 4 πυρίμαχα πιατάκια και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καθένα.

Μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας στα πυρίμαχα πιατάκια.

Κόβουμε τη φέτα σε 8 φέτες και βάζουμε από 2 φέτες σε κάθε ένα από τα πιατάκια.

Σπάμε απαλά ένα αβγό πάνω από τη φέτα, πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντας αν θέλουμε με φρέσκια ρίγανη. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Ελαιόλαδο Ντομάτες Πάπρικα Πιπέρι (Μαύρο) Φέτα

Σχετικές Συνταγές