Καλαμάρι με φέτα και ντομάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kalamari me feta kai ntomata

Υλικά

  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ξεσποριασμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κούπες ντοματίνια, χοντροκομμένα
  • 1 μικρή φρέσκια ντομάτα, χοντροκομμένη
  • 1 περίπου κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα 
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ¼ κούπας θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μεσαίο τηγάνι, ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, γύρω στα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ντομάτα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς υγρά, σε μέτρια φωτιά, και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και οι χυμοί να εξαφανιστούν, 15-20 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά.

Βάζουμε και το μείγμα ντομάτας και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και βγάζουμε τα καλαμάρια με τη σάλτσα τους σε μια πιατέλα.

Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Καλαμάρια Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Μαϊντανός Ντομάτες Ντοματίνια Πιπεριά (καυτερή) Πιπεριά (πράσινη) Φέτα

Σχετικές Συνταγές