Τηγανίτες με κρέμα λεμονιού και σμέουρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
Tiganites me krema lemoniou kai smeoura

Υλικά

Για την κρέμα:

  • 1 λεμόνι
  • 2 κούπες πλήρες γάλα (1+1)
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας σπασμένο στα δύο
  • 1/3 κούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 μεγάλους κρόκους αυγών

Για τις τηγανίτες:

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 ¾ κούπες πλήρες γάλα
  • 2 ½ κ.σ. ούζο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για λάδωμα
  • Σμέουρα για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Για την κρέμα:

Ξεφλουδίζουμε το λεμόνι σε μακριές λωρίδες (μόνο το κίτρινο μέρος).

Βάζουμε τις μισές φλύδες, 1 ½ κούπα γάλα, 2/3 κούπας ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ½ κούπα γάλα, το καλαμποκάλευρο και τους κρόκους.

Βάζουμε το μείγμα από το βήμα 1 να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο, ανακατεύοντας συνεχώς.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη (η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα) και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει (μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα και μια ημέρα πριν).
 

Για τις τηγανίτες:

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το γάλα, το ούζο, το αλάτι και αλεύρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε μια χαμηλή κατσαρόλα ή τηγάνι διαμέτρου 25 εκατοστών (με βάση 20 εκατοστά) σε μέτρια προς έντονη φωτιά και τη λαδώνουμε. Βάζουμε ¼ κούπας από το μείγμα (βήμα 1) και γυρνάμε το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει τον πάτο.

Τηγανίζουμε για 1 ½ λεπτά μέχρι να ροδίσει, γυρνάμε την τηγανίτα από την άλλη και τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Mεταφέρουμε την τηγανίτα σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, βάζοντας αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα σε κάθε τηγανίτα που στοιβάζουμε.

Συνοδεύουμε με κρέμα λεμονιού, γαρνίρουμε με σμέουρα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (κρόκος) Αλάτι Αλεύρι Γάλα Ελαιόλαδο Ζάχαρη Καλαμποκάλευρο Κανέλα (ξυλαράκι) Λεμόνια Ούζο Σμέουρα

Σχετικές Συνταγές