Κοτόπουλο με μουστάρδα και κρασί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Kotopoulo me moustarda kai krasi

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μπουτάκια κοτόπουλου
  • Αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • ¼  φλ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένα εστραγκόν, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο σε όλες του τις πλευρές και το τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, για 3-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, τη μουστάρδα, και το θυμάρι, αφήνοντάς τα να πάρουν βράση.

Στη συνέχεια, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τη μεταφέρουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του, για περίπου 45 λεπτά. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Εστραγκόν Ζωμός (κότας) Θυμάρι Κοτόπουλο (μπούτι) Κρασί (λευκό) Κρεμμυδάκια φρέσκα Μουστάρδα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές