Σούπα βελουτέ με σέλινο και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 7 κούπες ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soupa veloute me selino kai mpeikon

Υλικά

  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 1 κ.σ. βούτυρο Χωριό Soft ανάλατο
  • 5 φλ. ψιλοκομμένο σέλινο (κοτσάνια και κορυφές)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 μέτρια πατάτα ψημένη, αποφλοιωμένη και σε κύβους
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών ή ζωμό κότας
  • 2 φλ. πλήρες γάλα
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Τοποθετούμε το μπέικον στο κάτω μέρος μιας κατσαρόλας ή μίας γάστρας.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό (ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ είναι το μπέικον). Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας.

Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, ενώ αυξάνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε την πατάτα, το ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρις ότου μαλακώσει η πατάτα.

Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα μπλέντερ.

Αλατοπιπερώνουμε (προσθέτουμε 2 ή 3 κ.γ αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι)

Σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο μπέικον στην κορυφή.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Γάλα Ζωμός (κότας) Ζωμός (λαχανικών) Θυμάρι (φρέσκο) Κρεμμύδι Μπέικον Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σέλινο Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές