Γλυκό σουφλέ μήλο - κανέλα με ψωμί ολικής άλεσης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
Glyko soufle milo kanela me psomi olikis alesis

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 2 κούπες 1% γάλα
  • 1/3 κούπας οργανική ή καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κ.γ κανέλα, και επιπλέον κανέλα για το πασπάλισμα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 καρβέλια ψωμί ολικής άλεσης, κομμένο σε φέτες
  • 3 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Γλάσο:

  • 90 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης (μπορεί να αντικατασταθεί και με ζάχαρη)
  • 2 κ.σ. 1% γάλα         
  • ½ κ.γ. βανίλια

 

Διαδικασία

Αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι ένα ταψί μετρίου μεγέθους.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια ορθογώνιου σχήματος.

Τοποθετούμε τις φέτες που κόψαμε στο ταψί, δημιουργώντας μία πρώτη στρώση σε αυτό.

Κόβουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε και αυτά στην πρώτη στρώση ψωμιού που έχουμε στο ταψί.

Περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά στην επιφάνεια με το ψωμί και τα μήλα.

Καλύπτουμε το ταψί μας, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα.

Όταν θα είμαστε έτοιμοι για το ψήσιμο, θερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C.

Καλύπτουμε τα στρώματά μας με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 35 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμα  (Σημείωση: αν το ταψί σας το έχετε βγάλει ακριβώς πριν το ψήσιμο από το ψυγείο και είναι ακόμα κρύο, τότε κρατήστε το ακόμα 10 λεπτά στο ψήσιμο). 

Γλάσο:

Θερμαίνουμε όλα τα υλικά σε ένα φούρνο μικροκυμάτων (για 45 δευτερόλεπτα).

Στη συνέχεια τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και τα περιχύνουμε στο ζεστό μας στρώμα.

Τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Τέλος, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με σιρόπι ή φρέσκα φρούτα. 

Σχετικές Συνταγές