Ψητό χοιρομέρι με σως καστανής ζάχαρης και μουστάρδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
Psito choiromeri me sos kastanis zacharis kai moustardas

Υλικά

  • 4-5 κιλά ωμό καπνιστό χοιρομέρι
  • 90γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 6 κ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης
  • μαύρο ψωμί, γλυκές πίκλες και δαφνόφυλλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βάζουμε το χοιρομέρι σε μια μεγάλη καθαρή λεκάνη και το καλύπτουμε με αρκετό νερό. Το αφήνουμε στο νερό όλη τη νύχτα ή 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό δύο φορές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σουρώνουμε το χοιρομέρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, το καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 3 ώρες.

Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε την πέτσα, αφήνοντας 1-2 εκ λίπους. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τρίβουμε με το μείγμα όλο το κρέας. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το εξωτερικό του να είναι κολλώδες.

Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σπαρμένη με δαφνόφυλλα. Κόβουμε κομμάτια 1 εκατοστού και τοποθετούμε πάνω στο ψωμί, μαζί με τις πίκλες και τη σως μουστάρδας.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δάφνη Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Μουστάρδα Μουστάρδα (Ντιζόν) Χοιρινό Χοιρινό (μπούτι) Ψωμί Ψωμί (ολικής αλέσεως)

Σχετικές Συνταγές