Κραμπλ με δαμάσκηνα κανέλα και αμύγδαλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Krampl me damaskina kanela kai amygdala

Υλικά

  • 8 δαμάσκηνα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ αμύγδαλα φιλέτο

Για την κρούστα

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2/3 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 αβγό

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 oC. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικά. Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αβγό, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακή ζύμη. Τρίβουμε τη ζύμη με χοντρό τρίφτη (όπως το τυρί), πάνω από τα δαμάσκηνα μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρούστα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι (ολικής αλέσεως) Αμύγδαλα Αμύγδαλο (φιλέ) Βούτυρο Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα

Σχετικές Συνταγές