Φασολάδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
Fasolada

Υλικά

  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα πιπεριές ψιλοκομμένες
  • ½ κούπα ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 2
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 425 γρ φασόλια, πλυμένα κα στραγγισμένα
  • 425 γρ ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο 
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 280 γρ κουσκούς
  • 60 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένο

Διαδικασία

Σε μια γάστρα τοποθετήστε το ζωμό, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ελιές, το σκόρδο, τα φασόλια και τις ντομάτες και ανακατέψτε τες καλά.

Τοποθετήστε τη γάστρα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε το μείγμα για 4 ώρες.

Ανακατεύοντας προσθέστε τον μαϊντανό, το βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού και το μαύρο πιπέρι.

Μαγειρέψτε το κουσκούς βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας τυχών αλάτι και μαγειρικά λίπη.

Σερβίρετε τη φασολάδα πάνω από το κουσκούς και πασπαλίστε το τυρί.

Σχετικές Συνταγές