Πένες με δαμάσκηνα μπρόκολο σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Penes me damaskina mprokolo spanaki kai katsikisio tyri

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 1φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο μαλακό
  • 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και το σουρώνουμε αμέσως. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Σοτάρουμε το σκόρδο και βάζουμε στο τηγάνι το μπρόκολο τα δαμάσκηνα, το θυμάρι, το κουκουνάρι και το σπανάκι, σοτάρουμε για 3 επιπλέον λεπτά και αλατοπιπερώνουμε καλά. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το νερό του βρασμού. Ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο και το σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε ελαφρά το περιεχόμενο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ελαιόλαδο Θυμάρι Κουκουνάρι Μπρόκολο Πένες Σκόρδο Σπανάκι Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές