Ψητές ντομάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Psites ntomates

Υλικά

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • Χοντρό αλάτι ή αλάτι σε νιφάδες
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Φέτες χωριάτικο ψωμί

Διαδικασία

Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και μοιράστε τις ροδέλες σε 4 πιάτα επικαλυπτόμενες λίγο.

Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει τελείως. Το λιωμένο βούτυρο θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, αφήστε το να σιγοβράσει έτσι ώστε να αποβάλει το νερό που περιέχει, μέχρι να αρχίσει να μυρίζει καραμέλα και να έχει πάρει χρώμα καφέ. Μην ξεχνάτε να ανακινείται την κατσαρόλα με το βούτυρο κάθε 30 δευτερόλεπτα. Όταν το βούτυρο πάρει το χρώμα του φουντουκιού απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Με μια κουτάλα περιχύστε το βούτυρο πάνω από τις ντομάτες. Θα ακούσετε τις ντομάτες να τσιτσιρίζουν. Να είστε γενναιόδωροι με το βούτυρο, σαν να ρίχνετε γλάσο σε ένα γλυκό. Γαρνίρετε τις ντομάτες με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε άμεσα, όσο το  βούτυρο είναι ακόμα ζεστό. Συνοδέψτε με ψωμί με το οποίο θα κάνετε παπάρες στον χυμό ντομάτας και το βούτυρο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Βούτυρο Βούτυρο (ανάλατο) Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Ψωμί

Σχετικές Συνταγές