Κοτόπουλο λεμονάτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Kotopoulo lemonato

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1,5 κιλό) κομμένο σε 8 κομμάτια
  • ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κούπα φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
  • ¼ κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και το εσωτερικό ψιλοκομμένο
  • Χοντρό αλάτι για γαρνίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετήστε το κοτόπουλο και μαρινάρετε το με το λάδι, το δενδρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 245ο C. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα ταψί και περιχύστε το μαρινάρισμα. Ψήστε το κοτόπουλο για 30-40 λεπτά, αναποδογυρνώντας τα κομμάτια μόνο μια φορά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο (φρέσκο) Ελαιόλαδο Κοτόπουλο Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές