Σούπα ντομάτας με μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
Soupa ntomatas me mpeikon

Υλικά

  • 4 χοντρές φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ ντοματάκια σε κονσέρβα
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Κρέμα γάλακτος για γαρνίρισμα
  • Κρουτόνς για γαρνίρισμα
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα πάνω από μεσαία φωτιά ψήστε το μπέικον για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε το βούτυρο και αυξήστε την θερμοκρασία σε μεσαία-υψηλή. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καρότα και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και μαγειρέψτε το μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Προσθέστε τον ζωμό, το θυμάρι, την δάφνη και τις ντομάτες και φέρτε το μείγμα σε βράση. Μειώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και αφήστε το μείγμα να σιγοβράζει μέχρι να μειωθεί λίγο ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιήστε την σούπα και στην συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.

Μοιράστε την σούπα σε ατομικά βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κρουτόν.

Σχετικές Συνταγές